Scholls historia

Vision

Att fortsätta investera, studera och experimentera
för att förbättra människors komfort, hälsa och
välbefinnande genom att ta hand om deras fötter.

1899

Historien börjar i Chicago 1899, där William Mathias Scholl 17år gammal flyttar för att arbeta i en liten skoaffär – som specialiserat sig på bekväma skor. Han var så fascinerad av antalet personer han mötte som hade smärtsamma fotproblem att han började studera på läkarutbildningen för att lära sig om den mänskliga kroppen. Och, viktigast av allt, fötternas anatomi och fysiologi.

1904

Strax efter examen utexaminerad som läkare 1904 som 22-årig, patenterade han sin första uppfinning: Foot-Eazer. Det var en revolutionerande produkt på den tiden – en insats att placera i skor för att förstärka och stödja fotvalven.

1907

År 1907 grundade han Scholl Manufacturing Co Inc.

1912

Han använde kunskapen från sina studier för att uppfinna och utveckla produkter. 1912 grundade William Scholl Illinois College of Chiropody och Orthopaedics – snart att bli den viktigaste läroanstalten inom detta område i USA. Han erbjöd gratis fotundersökningar och skapade en årlig National Foot Comfort veckan.

1920

På 1920-talet skapade han de första anatomiska skorna.

1930

Ett decennium senare skapade Dr. Scholl kompressions strumpor för lindring av svullna vrister och åderbråck.

1940

På 1940-talet producerades och marknadsfördes sulor, de blev fort en av bolagets storsäljare .

1960

På 60-talet blev Scholl kända för sin succé med Pescura sandalen i bokträ, som hjälpte stödja foten vid varje steg. De blev snabbt en internationell succé, med kändisar som modeller Twiggy och Jean Shrimpton som bar dem och gjorde dem till ett mode/komfort-ikon.

1968

William Scholl avled 1968, 86 år gammal. Hans livslånga intresset: ”Hur man kan förbättra människors komfort, hälsa och välbefinnande genom att ta hand om deras fötter” lämnades i företaget.

2004

Firades Scholls hundraårsjubileum med ett nytt varumärkesidentitet: en ny generation av skovårds och skodons produkter, som garanterar maximal komfort samtidigt som de följer modet och är innovativa med rätt balans av stil, komfort och teknik.

2016

Den speciella och revolutionerande tekniken Scholl Biomechanics ® finns på marknaden som kan lindra vid överpronation. Den kan minska häl, fotled, knä och smärta i nedre ryggen. Den kan minimera stress på fötterna, förbättrar fothållningen och inriktningen tack vare de exklusiva kliniskt utformade Tri-planar motion control system.