Pronationssko

Varför ska jag skaffa en pronationssko?

Om du är en aktiv människa som lever ett händelserikt friluftsliv med många längre promenader, hiking och äventyrande, utöver det vardagliga. Att du hittat till just oss på Pronera kan vara av just den anledningen. Tillsammans med att du förmodligen har börjat känna av smärta i leder, häl, nedre rygg och vissa muskelpartier så kanske din ortoped har rekommenderat dig att börja använda en pronationssko. Våra pronationsskor är framtagna för att möta komfort, design och tillfälle.

För dig som drabbats av lätt pronation kan något så enkelt som att köpa en pronationssko eller inläggssula vara lösningen på smärtan du känner i fötterna eller kroppen. Om du misstänker att du börjar gå från lätt pronation till överpronation, då föreslår vi att du besöker en av våra återförsäljare eller en lokal skohandlare. Oftast finns kunskapen hos alla som säljer skor och med ett tränat öga kan säljaren snabbt se vilket behov just dina fötter har.

Många vet knappt vad pronation är, eller vad det innebär rättare sagt. Kort sagt så är pronation och supination vilken sida av foten som man lägger extra vikt vid när man går eller springer. Om det är utsidan eller insidan av foten som tar vikten när man skjuter ifrån. Ofta belastar man foten på fel sätt helt omedvetet. Lösningen är en pronationssko eller en inläggssula. Våra pronationsskor och sulor är konstruerade och tillverkade med Scholl Biomechanics® unika teknik för att hjälpa dig och dina fötter att gå och springa på ett så ergonomiskt och komfortabelt sätt som möjligt.

Våra pronationsskor har tillsammans med Scholl Biomechanics® med inbyggt Tri-planar motion control system en klinisk effekt för din överpronation. Tekniken är framtagen i samarbete med fotvårdsspecialister för att lindra fot och benvärk. Vi kan stolt säga att vi har många nöjda kunder med bevisat positiva resultat. Med hjälp av våra pronationsskor minimeras stressen i fötterna på grund av felaktig belastning. Pronationsskor och inläggssulor förbättrar både fot och kroppshållningen, samtidigt som det minskar smärta i häl, fotleder, knä och nedre rygg. Kända smärtor som överpronation gång på gång varit orsaken till.

Hur fungerar tekniken i pronationsskor?

FotsulorMan skulle kunna säga att tekniken i våra pronationsskor fungerar som en extra trampdyna. Våra skor är tillverkade av material för att ge skon den absolut bästa kvalitén. Våra pronationsskor är konstruerade så att varje steg en pronerande fot tar, blir mer balanserat. När skorna är tillverkade med Scholl Biomechanics®-sula eller inlägg hjälper skon dig att anpassa varje steg för att hitta ett så perfekt steg som möjligt för att inte förvärra skadan i din fot. En pronationssko eller sula är till för att foten ska hitta en mer korrekt fothållning. När du pronerar så rullar dina fötter för mycket inåt. Genom att köpa en pronationssko så hjälper du dina fötter att hitta rätt i steget för att skadan inte ska förvärras. Varje steg du tar med en pronationssko om du lider av överpronation är ett steg i rätt riktning.

Våra pronationsskor med en “pre-made” inläggssula behandlar enkelt och effektivt dig som har platta fötter och nedsjunkna valv. Vill du ha en lite mer avancerad lösning i dina skor kan du besöka din närmsta ortoped eller fotspecialist, som i sin tur kan hjälpa dig med att skaffa en skräddarsydd inläggssula. Ofta räcker våra ortopediska skoinlägg för att korrigera och motverka din överpronation. Att köpa en pronationssko eller inläggssula med Scholl Biomechanics® ortopediska teknik ger dig en långvarig smärtlindring på ett naturligt sätt.

Hur vet jag att jag väljer rätt sko?

 Pronationssko, en vanlig neutral sko eller inläggssula? I slutändan spelar det ingen roll vad vi rekommenderar. Det viktigaste för oss och för dina fötter är vad som känns rätt för dig som person. Givetvis är det till dina fötters och din kropps fördel om du väljer en ergonomisk pronationssko från oss. Eller en inläggssula som är tillverkad för att dina fötter ska må så bra som möjligt. Men med precis som mycket annat så är komforten fortfarande en avgörande faktor. Huvudsaken är att du som person trivs i dina skor, oavsett om du ska ha skorna till löprunda, promenad eller till vardags. Det finns ett väldigt brett utbud på marknaden och att välja rätt sko kan ta lång tid.

Vi på Pronera är experter inom området och om det är en pronationssko eller inläggssula du söker så har vi svaren. Våra återförsäljare finns i stora delar av Norden och delar mer än gärna med sig av tips till dig som söker en pronationssko. Ett bra test för att du ska hitta rätt sko hos en återförsäljare är att springa, gå och röra dig aktivt på ett löpband eller längre gångsträcka så personalen i butiken kan se exakt hur din fot rör sig, vilket behov av skor du har, eller om det räcker för dina fötter att börja med en inläggssula för att stärka upp och stabilisera steget.

Om du känner att du vill ha lite mer information om specifika pronationsskor i vårt sortiment innan du besöker en återförsäljare så kan du enkelt navigera i vårt utbud här på hemsidan. Varje pronationssko i vårt utbud har en tillhörande produktspecifikation med all information du behöver för att hjälpa dig att komma fram till ett beslut. Bland vårt utbud av pronationsskor här hos hittar du massor av våra favoriter. Låt oss föreslå en stilren och snygg sport- och fritidssko New Sprinter”. En populär unisex-modell som passar både herr och dam.

Vi hoppas att informationen om underlättat för dig

För att sammanfatta och dra en slutsats av allt ovan så vill vi tro att, när du beger dig ut för att köpa en sko, pronationssko eller inte, så är det viktigaste av allt att du trivs i skon. Att skon är bekväm, erbjuder bra stabilitet i ditt steg och har en hög komfort. Att investera i en pronationssko som är tillverkad och framtagen för att minska smärta och stress i fötterna, minska känningar i kroppen och öka dina fötters stabilitet, kan vara ett av de bästa besluten du tar för din hälsas och kropps skull.

Hitta en sko som passar dig